Opečené brambory na česneku a cibulce s voňavými bylinkami! Skvělá a rychlá příloha!

Máme jaro a specifické období před Velikonocemi, kdy bychom měli držet půst. Málo lidí však o této tradici ví, a ještě méně ji skutečně dodržuje. Krátké postní období však může být velmi prospěšné pro tělo.

Pokud chcete ulehčit svému tělu, můžete se rozhodnout například vynechat z jídelníčku na určitou dobu maso a masné pokrmy. Pochutnejte si například na vynikajících bramborách na cibulce a česneku!

Složení

  • 1 kg nových brambor
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava

Nalijte olej do větší pánve, očistěte a nakrájejte česnek, osmažte jej a odložte stranou. Brambory dobře umyjte, pokud jsou větší kusy, nakrájejte na 2 až 3 kousky. Otřete brambory a dejte je do horkého oleje, nechte je opéct. Cibuli očistěte a nakrájejte na malé kousky, přidejte k bramborám a okořeňte. Zakryjte pánev a pečte 2 až 3 minuty. Při podávání přidejte česnek a nasekanou petrželku.

zdroj: bidista.com