5 tipů, jak zrychlit metabolismus a začít hubnout tuk!

Všichni jsme již tolikrát slyšeli, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, ale zdá se, že mnozí lidé prostě věří, že i když nesnídají, mohou snadno zhubnout. Proto Vám představíme 5 způsobů, jak zvýšit hodnotu tohoto jídla a každé ráno vám pomohou konzumovat vyváženou a výživnou snídani.

Za prvé, zdravá snídaně nabízí řadu zdravotních výhod, protože vám může pomoci zhubnout, udržet si déle pocit sytosti, poskytnout energii potřebnou na celý den a pomůže vám dosáhnout doporučených živin.

1.Přidejte protein

Bílkoviny jsou nejvíce vyhovující živiny. Když je žaludek prázdný, uvolňuje ghrelin, zatímco když je plný, tato sekrece je zastavena a vysílá signál mozkovým buňkám ke snížení hladu a sekreci žaludeční kyseliny a gastrointestinální motility a potřebným prostředkům ke konzumaci potravin.

Studie ukázaly, že bílkoviny významně ovlivňují produkci ghrelinu. Odborníci navíc zjistili, že snídaně bohatá na bílkoviny ztlumila vypouštění ghrelinu.

Proto můžete každé ráno do své snídaně přidávat ořechy, jogurt, vařená vejce, odměrku bílkovinového prášku nebo organické arašídové máslo.

2.Nahraďte sladké pikantním

Sladká snídaně, jako jsou obiloviny, chleba, nebo muffiny, jsou naplněny cukrem a dramaticky zvýší hladinu cukru v krvi.

Na druhou stranu, pokud jste jedním z těch, kterým nevadí pálivé jídlo, užijete si výhody chutných a vyvážených kořeněných snídaní v dopoledních hodinách, protože poskytují pocit sytosti a rozproudí krev.

3.Přidejte tuky

Chcete-li se cítit sytější déle, můžete si také přidat nějaké zdravé tuky na snídani, a dostanete energii potřebnou pro následující den.

Všimněte si však, že prospěšné jsou pouze zdravé tuky, jako jsou avokádo, kokosový olej, mandlové máslo a lněný olej, semena a ořechy. Navíc se snažte udržet jídlo jednoduché a přidejte k jídlu jen několik lžic, protože méně je vždy lépe.

 4.Přidejte zeleninu

Zelenina má vysoký obsah vlákniny a může pomoci pohybům tlustého střeva. Pokud budete jíst zeleninu i se snídaní, můžete snadněji dosáhnout doporučených 2 ½ šálků denně.

Například, pokud jíte vejce, přidejte nějaké cibule, papriky, nebo špenát a vychutnejte si zdravé a výživné zeleninové jídlo, které poskytuje mnoho zdravotních výhod.

5.Ovesné vločky místo zapékaných

To, co odlišuje syrový oves od zapékaných vloček, je skutečnost, že hej nejsou obaleny do cukru. Zkonzumujete tedy méně kalorií!

Ovesné vločky obsahují stejné živiny a poskytují pocit plnosti, zatímco zabraňují rychlému vzestupu a poklesu hladin glukózy v krvi. Kromě toho, díky těmto vlastnostem, oves může pomoci procesu hubnutí.

zdroj: trainhardteam.com