Určitě znáte situaci, když jedete někam na výlet a nemáte sebou nějakou svačinku. Přinášíme vám 4 nejlepší recepty na tyčinky, které si lze můžete vzít pohodlně s sebou.
Navíc, místo cukru můžete použít med a rázem jste tak ke zdravější svačince ještě blíž.
Bílé čokoládovo-arašídové lanýže
Složení
- 1 šálek moučkového cukru;
- 3 polévkové lžíce měkého másla;
- 1/2 šálku arašídového másla;
- 400 g bílé čokolády na obalení
Příprava
V malé misce smíchejte arašídové máslo s máslem a moučkovým cukrem. Z této směsi vytvořte malé kuličky a vložte do chladničky na 30 minut.
Během chlazení kuliček v jiné misce roztavte bílou čokoládu v mikrovlnné troubě nebo v parní lázni a nechte ji mírně vychladnout.
Vychlazené kuličky vyjměte z ledničky a poté je ponořte do mísy rozpuštěné bílé čokolády. Opatrně je vyjměte z misky vidličkou a položte je na podnos s pečícím papírem. Potom je vložre zpět do ledničky, aby ztuhla čokoláda.
Tyčinka se sezamem a sušeným ovocem
Složení
- 2 šálky pražených vlašských ořechů
- 1 šálek smaženého bílého sezamu
- 1 šálek třešní nebo brusinek
- 1/2 lžičky soli
- 4 polévkové lžíce kokosového oleje
- 3 polévkové lžíce agáve nebo tmavého medu
Příprava
Sezam smíchejte s vlašskými ořechy a sušeným ovocem v mixéru a míchejte, dokud nevytvoří lepkavou hmotu (z toho můžete udělat kouli, která se nerozpadne). Poté dejte směs do mísy a přidejte tam kokosový olej, med nebo agáve a vše opět dobře promíchejte.
Vložte směs do formy, dobře stlačte (tloušťka – 1-1,5 cm) a vložte do ledničky alespoň na hodinu. Poté nakrájejte na malé čtverečky (pruhy, trojúhelníky) a vaše svačina na behání je připravena!
Tyčinka z bílé čokolády
Složení
- 450 g jemně nasekané bílé čokolády;
- 3/4 šálku müsli se sušeným ovocem nebo 1/2 šálku instantní ovesné kaše smíchané s 1/4 šálkem nakrájeného sušeného ovoce (libovolné dle vašeho výběru);
- 1/4 šálku velkých kousků opečených mandlí.
Příprava
Roztavte bílou čokoládu v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a nalijte ji do předem připravené pánve nebo na malý plech s vysokou stranou pokrytý pekařským papírem.
Rovnoměrně posypte směsí ovesných vloček s ořechy a sušeným ovocem a vložte do lednicky. Teď už jen rozporcujte a servírujte!
Čokoládovo – arašídové kostky
Složení
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1 šálek rozdrobených sušenek
- 1 šálek moučkového cukru
- 3/4 šálku arašídového másla
- 1 šálek drcené tmavé čokolády
Příprava
Rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. V oddělené misce nejprve smíchejte sušenky s máslem a moučkovým cukrem a poté tam přidejte arašídové máslo.
Směs rozprostřete na hlubokém plechu vyložený papírem na pečení. Vyrovnejte a polijte rozpuštěnou čokoládu.
Vložte do chladničky nejméně na tři hodiny. Před rozkrájením na kousky nechte mírně ohřát při pokojové teplotě (10 minut).
zdroj: lifehacker.ru