Majonéza je základní omáčka při vaření. Je velmi univerzální a je nezbytný v mnoha receptech. V tomto článku vysvětlíme, jak připravit chutnou avokádovou majonézu, která dokonale nahradí klasiku, protože je mnohem zdravější a podle našeho názoru ještě chutnější.
Používáním avokáda jsme schopni výrazně snížit kalorie. I když je toto ovoce mastné, má vysoký obsah zdravých tuků a pokud je konzumováno ve správném množství, je také dobré. Pomáhá nám také cítit se plnější a jíst méně. Avokádo je bohaté na vlákninu, omega 3 a vitamin E.
Složení
- polovina avokáda při pokojové teplotě
- vejce
- 2 lžičky slunečnicového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- černý pepř
- špetka soli
- 2 větvičky čerstvého koriandru
Příprava
Vejce vložte při pokojové teplotě, olej a sůl do mixéru na maximální výkon. Výsledek bude mít velmi hustou, téměř pěnivou konzistenci, velmi podobnou klasické majonéze.
Přidejte citronovou šťávu, polovinu avokáda nakrájeného na kousky, lístky koriandru a špetku černého pepře a pokračujte v míchání po dobu několika sekund. Je velmi důležité uchovávat avokádovou majonézu ve vzduchotěsné nádobě. Uchovávejte v chladničce až 3-4 dny.
zdroj: rimedio-naturale.it