Cuketa, který se skládá z 95% vody, je téměř bez kalorií (15 kalorií na 100 gramů). Je však velmi bohatá na minerály a stopové prvky, jako je fosfor, draslík, hořčík a vápník. V naší tradiční kuchyni níže navrhujeme alternativní způsob přípravy cukety.
Dodržováním níže popsaného receptu je možné připravit vynikající cuketové hamburgery, chutné a zdravé, které nám umožňují snížit spotřebu masa. Z následujících množství je možné připravit asi 6-8 hamburgerů.
Složení
- 2 střední cukety
- 50 gramů strouhaného parmezánu
- 50 gramů strouhanky
- půl stroužku mletého česneku
- lžíci mleté cibule
- čajovou lžičku sladké papriky
- 1 vejce celé
- sůl a pepř podle potřeby
Příprava
Cuketu oloupeme a nastroháme a dáme na cedník, aby vypustila co nejvíce vody. Cuketu dáme do nádoby a přidáme parmezán, strouhanku, česnek, cibuli, sůl a pepř. Dobře mícháme, dokud nejsou všechny potraviny spojeny.
V jiné nádobě rozšlehejte vejce a také strouhanku. Vezměte část těsta a dejte jí tvar masové kuličky, která se vloží do vajíčka a strouhanky. Opakujte s ostatními částmi (bude to celkem asi 6-8). Nakonec je masová kulička upravena tak, aby získala tvar hamburgeru.
Cuketové hamburgery je možné smažit na pánvi s trochou oleje nebo jako zdravější alternativu péct v troubě do zlatova.
zdroj: rimedio-naturale.it