Cuketové hamburgery, plněné sýrem a česnekem – jejich chuť si prostě oblíbíte!

Cuketa, který se skládá z 95% vody, je téměř bez kalorií (15 kalorií na 100 gramů). Je však velmi bohatá na minerály a stopové prvky, jako je fosfor, draslík, hořčík a vápník. V naší tradiční kuchyni níže navrhujeme alternativní způsob přípravy cukety.

Dodržováním níže popsaného receptu je možné připravit vynikající cuketové hamburgery, chutné a zdravé, které nám umožňují snížit spotřebu masa. Z následujících množství je možné připravit asi 6-8 hamburgerů.

Složení

  • 2 střední cukety
  • 50 gramů strouhaného parmezánu
  • 50 gramů strouhanky
  • půl stroužku mletého česneku
  • lžíci mleté ​​cibule
  • čajovou lžičku sladké papriky
  • 1 vejce celé
  • sůl a pepř podle potřeby

Příprava

Cuketu oloupeme a nastroháme a dáme na cedník, aby vypustila co nejvíce vody. Cuketu dáme do nádoby a přidáme parmezán, strouhanku, česnek, cibuli, sůl a pepř. Dobře mícháme, dokud nejsou všechny potraviny spojeny.

V jiné nádobě rozšlehejte vejce a také strouhanku. Vezměte část těsta a dejte jí tvar masové kuličky, která se vloží do vajíčka a strouhanky. Opakujte s ostatními částmi (bude to celkem asi 6-8). Nakonec je masová kulička upravena tak, aby získala tvar hamburgeru.

Cuketové hamburgery je možné smažit na pánvi s trochou oleje nebo jako zdravější alternativu péct v troubě do zlatova.

zdroj: rimedio-naturale.it