Jelikož máme stále zimu, určitě oceníte recept na polévku, která zahřeje i zasytí. Fazolová polévka vám nabízí nejen potřebný příjem bílkovin, ale určitě potěší i vaše chuťové pohárky.
Babiččina fazolová polévka má nenapodobitelnou chuť! Pokud máte rádi fazolačku, určitě vyzkoušejte tento recept, který bude mít úspěch u celé rodiny! Je snadná, ale za to úžasná!
Složení:
- 400 g bílých fazolí
- 3 litry vody
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce mouky
- 3 brambory
- čtvrt hrnku rýže (2,5 dl hrnek)
- 1 mrkev
- olej
- sůl
- pepř
- petržel
Postup:
Nejprve si namočíme fazole přes noc do studené vody. Poté fazole propláchneme a dáme do hrnce vařit do změknutí asi na 1 hodinu. Očistíme a nakrájíme si zeleninu na kostičky, a propláchneme si rýži. Poté nalijeme do hrnce vodu, vložíme do ní brambory a polovinu nakrájené mrkve a cibule. Dále přidáme rýži a povařené fazole. Osolíme a opepříme dle chuti a vaříme do změknutí.
Druhou polovinu nakrájené mrkve a cibule orestujeme na pánvi s trochou oleje, zaprášíme moukou a mícháme po dobu 1 minuty. Orestovanou zeleninu přidáme do polévky a dochutíme dle chuti. Nakonec povaříme vše po dobu 7 minut.
Podáváme s nasekanou petrželkou. Pokud si neumíte představit fazolačku bez masa, tak si můžete orestovat slaninu a přidat si ji na talíř.
zdroj: bidista.com