Domácí nakládané kysané zelí ve sklenicích! 5 minut stačí povařit a je hotovo!

Nakládané zelí je skvělým doplňkem ke každému jídlu a pomáhá nám dodržovat doporučené denní dávky zeleniny. V zelí najdeme vitamíny B, A, C. A má také vysoký obsah vitamínu K, který je nezbytný pro srážení krve.

Obsah vlákniny má pozitivní účinky na střevní mikroflóru. Její správný stav je pomocný při porušení metabolických procesů a bolesti v žaludku. Připravte si doma nakládané zelí i Vy a využijte tyto benefity!

Složení

  • 2 kg bílého zelí
  • 400 g strouhané mrkve
  • 4 stroužky česneku

Nálev

  • 150 ml rostlinného oleje
  • 75 ml 9 % octa
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce soli
  • 3 bobkové listy
  • 5–6 černých pepřů
  • 0,5 litru vody

Příprava

Nakrájejte zelí, nastrouhejte mrkev a česnek rozdrťte, směs rozdělte do nádob. Všechny složky nálevu smíchejte a 5 minut povařte, po ochlazení nalijte na zelí. Pečlivě sklenice uzavřete a můžete je uchovávat v chladničce.

zdroj: goodcookbook.ru