Všechny z nás honí mlsná alespoň jednou denně, ale v naší snaze o fit postavu, odmítáme vše, co by nám mohlo stát v cestě. S touto proteinovou dobrotou, si ale můžeme dát pauzu, protože neobsahuje moc sacharidů, ale má asi 20 g proteinu na porci.
Pokud máte rádi tvarohové koláče, tento recept si jednoduše zamilujete. Nenechte se zmást vzhledem, tento cheesecake není nabitý cukrem, a jak jsme již zmiňovali, každá porce obsahuje 20 g bílkovin.
Složení
Těsto
- 140 g ovesné vločky
- 100 g oreo sušenek
- 40 g kokosového oleje
Náplň
- 500 g smetanového sýra
- 250 g ricoty
- 30 g proteinu
- 50 g oreo sušenek
- 10 g želatiny
Příprava
Rozmačkejte sušenky na menší kousky a smíchejte s ovesnými vločkami. Rozehřejte kokosový olej, přidejte do směsi a míchejte, dokud se vše nespojí v těsto. Do pečící formy (průměr cca 20 cm) vložte pečící papír a těsto vyskládejte na dno. Nakonec chlaďte 30 minut.
Zatímco se těsto chladí, připravíme si krém. Smetanový sýr, ricotu a protein dejte do mísy, a míchejte, dokud krém není hladký. Přidejte želatinu, podle pokynů na balení a pokračujte v míchání, dokud krém mírně nezhoustne. Jakmile krém zhoustne, přidejte rozdrcené sušenky a jemně promíchejte.
Naneste krém rovnoměrně na korpus a samozřejmě dozdobte sušenkami. Pak nechte dort přes noc v lednici a ráno máte hotovo. Dobrou chuť bez výčitek!
Nutriční hodnota
Celý dort rozkrájejte na 8 ks. Každý kus bude obsahovat přibližně: sacharidy – 23 g, tuky – 13 g, bílkoviny- 20 g
zdroj: fitnessandpower.com