Dnes jsme pro Vás připravili recept na omáčku, která je z jednoduchých surovin a vynikne také na slavnostním stole.
Na recept použijeme libovolné množství zralých rajčat. Čím zralejší rajčátka jsou, tím bude omáčka sladší. Rajčata zbavíme „bubáků“, dobře je omyjeme a překrájíme.
Složení
- 3 kg rajčat
- 300 g cibule
- 500 g papriky
- 1 pálivá paprika
- 4-5 stroužků česneku
- 0,5 sklenice oleje
- 0,5 sklenice octa
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- koření podle chuti
Příprava
Umyjte rajčata, nakrájejte každý kus na 2 nebo 4 kousky, v závislosti na velikosti rajčat, která poté rozmixujte.
Očistěte cibuli a nakrájejte. Papriky umyjte, odstraňte semennou vrstvu a nakrájejte na plátky. Vložte rajčata do hrnce a přidejte cibuli a papriku.
Vmícháme drcený česnek, sůl, cukr a olej, necháme vařit. Vařte na mírném ohni. Když se omáčka začne vařit, přidejte také ocet a promíchejte. Omáčku vaříme na mírném ohni 1 hodinu a dochutíme.
Hotovou omáčku dejte do sklenic a zavíčkujte ji, položte vzhůru nohama a nechte vychladnout.
zdroj: ketkes.com