Superpotraviny už dlouhou dobu mají mnoho lidí vzrušených nebo zmatených. Jejich definice může být trochu volná, ale jednoduše řečeno, superpotravina je cokoli s výjimečně vysokou výživou.
Ale co některé vzácné a speciální kombinace a recepty superpotravin? Zde je něco zcela jedinečného, co může proměnit celou vaši kuchyni – avokádové česnekové máslo.
Složení
- 2 zralá avokáda
- 1-4 strouhané stroužky česneku
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- Štipka nasekaného koriandru
- Mořská sůl podle chuti
- Hliníková fólie a plastový obal
Postup
1) Oloupejte avokádo a odstraňte jamky. Nastrouhejte česnek a rozpusťte kokosový olej. Množství česneku, které byste měli použít, zcela závisí na tom, jak ostrá je jejich chuť a jak pikantní má být vaše máslo.
2) Smíchejte všechny ingredience do hladké směsi s kuchyňským robotem nebo ručním mixérem. Nakonec přidejte podle chuti mořskou sůl.
3) Položte kousky hliníkové fólie a plastového obalu na pult – obal přes fólii.
4) Naberte směs uprostřed igelitu a začněte ji srolovat po délce. Poté fólii i vyválejte, abyste získali větší strukturu, až z másla vytvoříte pěkný a pevný kmen.
5) Máslo nechejte několik hodin v chladničce (nejméně tři), aby směs nechala tuhnout a chuť se spojila. A voila, je připraveno sloužit!
zdroj: dailyhealthpost.com