Jak si vyrobit domácí avokádovo-česnekové máslo! Krok za krokem

Superpotraviny už dlouhou dobu mají mnoho lidí vzrušených nebo zmatených. Jejich definice může být trochu volná, ale jednoduše řečeno, superpotravina je cokoli s výjimečně vysokou výživou.

Ale co některé vzácné a speciální kombinace a recepty superpotravin? Zde je něco zcela jedinečného, ​​co může proměnit celou vaši kuchyni – avokádové česnekové máslo.

Složení

  • 2 zralá avokáda
  • 1-4 strouhané stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • Štipka nasekaného koriandru
  • Mořská sůl podle chuti
  • Hliníková fólie a plastový obal

Postup

1) Oloupejte avokádo a odstraňte jamky. Nastrouhejte česnek a rozpusťte kokosový olej. Množství česneku, které byste měli použít, zcela závisí na tom, jak ostrá je jejich chuť a jak pikantní má být vaše máslo.

2) Smíchejte všechny ingredience do hladké směsi s kuchyňským robotem nebo ručním mixérem. Nakonec přidejte podle chuti mořskou sůl.

3) Položte kousky hliníkové fólie a plastového obalu na pult – obal přes fólii. 

4) Naberte směs uprostřed igelitu a začněte ji srolovat po délce. Poté fólii i vyválejte, abyste získali větší strukturu, až z másla vytvoříte pěkný a pevný kmen.

5) Máslo nechejte několik hodin v chladničce (nejméně tři), aby směs nechala tuhnout a chuť se spojila. A voila, je připraveno sloužit! 

zdroj: dailyhealthpost.com