Lahodné croissanty plněné vlašskými ořechy – připravené za 15 minut!

Croissanty jsou odjakživa spojovány s Francií, ale už i nás se stávají běžným pečivem. Nejenže je najdeme v každém obchodě, ale můžeme si je připravit i doma, a to ve všech možných variantách.

Pokud chcete překvapit rodinu nějakou dobrotou, tak jim upečte tyto úžasně měkké, plněné croissanty! U nás se po nich vždy jen zapráší.

Složení:

  • Mouka 600 g
  • 200 g tuku
  • 30 g droždí
  • 2 dl mléka (PL cukru)
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • mazání:
  • 1 vejce
  • moučkový cukr

Náplň:

Ořechy smíchané s marmeládou a kakaovým práškem

Postup:

V misce smícháme mouku se špetkou soli, zatímco si necháme vykynout droždí s mlékem a cukrem. Mouku zděláme s tukem a přidáme vejce a kvásek. Uhněteme těsto a necháme ho kynout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.

Lze použít i Ramu, ale těsto zůstane měkké. Předehřejme si troubu, zatímco válíme těsto.

Těsto nakrájíme na lichoběžníky a naplníme, dále už jen srolujeme do tvaru croissantu. Horní část croissantů natřeme rozšlehaným vejíčkem a pokládáme na pečící papír. Pečeme při 180° po dobu 15-20 minut.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com