Croissanty jsou odjakživa spojovány s Francií, ale už i nás se stávají běžným pečivem. Nejenže je najdeme v každém obchodě, ale můžeme si je připravit i doma, a to ve všech možných variantách.
Pokud chcete překvapit rodinu nějakou dobrotou, tak jim upečte tyto úžasně měkké, plněné croissanty! U nás se po nich vždy jen zapráší.
Složení:
- Mouka 600 g
- 200 g tuku
- 30 g droždí
- 2 dl mléka (PL cukru)
- špetka soli
- 1 vejce
- mazání:
- 1 vejce
- moučkový cukr
Náplň:
Ořechy smíchané s marmeládou a kakaovým práškem
Postup:
V misce smícháme mouku se špetkou soli, zatímco si necháme vykynout droždí s mlékem a cukrem. Mouku zděláme s tukem a přidáme vejce a kvásek. Uhněteme těsto a necháme ho kynout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.
Lze použít i Ramu, ale těsto zůstane měkké. Předehřejme si troubu, zatímco válíme těsto.
Těsto nakrájíme na lichoběžníky a naplníme, dále už jen srolujeme do tvaru croissantu. Horní část croissantů natřeme rozšlehaným vejíčkem a pokládáme na pečící papír. Pečeme při 180° po dobu 15-20 minut.
zdroj: egyszerugyorsreceptek.com