Lahodný domácí cibulový chléb se sýrem! Jeho křupavost a vůně vás ohromí!

S recepty na domácí přípravu potravin a obzvláště pečiva se poslední dobou roztrhl pytel. Ne vždy ale máte doma všechny potřebné suroviny, nebo prostě jen nemáte dostatek času pro přípravu domácího chleba.

I kupovaný chléb však můžete snadno povýšit na kulinářský skvost. Vyzkoušejte například tento recept, díky kterému si doma připravíte cibulový chléb se sýrem, který je výborný samotný nebo jako příloha.

Složení

  • 1 bochník chleba (celý)
  • 250 g sýra
  • 100 g másla
  • 1 malá hrst zelené cibule
  • Koření podle chuti

Příprava

Předehřejte troubu na 180 ° C. Chléb prořežte šikmými řezy, ale nekrájejte ho až do konce. Na plech vyložte pečicí papír. Sýr nakrájejte na tenké plátky a vložte do zářezů. Roztavené máslo smíchejte s nakrájenou zelenou cibulkou a odstraňte. Tuto směs nasypejte na chléb, zakryjte fólií a vložte do trouby na 15 minut. Poté vyjměte fólii a pečte po dobu 1-2 minut, dokud se sýr úplně nerozpustí. Po upečení můžete hned podávat.

zdroj: goodcookbook.ru