Luxusní recept na vepřovou kýtu se smetanovo-hořčičnou omáčkou!

Vepřové maso je velmi oblíbené a v naší zemi to platí obzvlášť. Vyznačuje se vyšším podílem tuku a je jemné a vláčné, zároveň ale je rychle připravené. Jeho cena je také většinou nižší než u ostatních druhů.

Jistě má vepřové maso i svůj významný podíl ve Vaší stravě. Pokud hledáte nápady na jeho úpravu, nechte se inspirovat na následující recept. Připravte si kýtu s jemnou smetanovou omáčkou s hořčicí!

Složení

  • 700 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 150 g hub
  • mouka
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • Křen

Příprava

Nakrájejte kýtu na plátky a osmahněte je s nakrájenou cibulkou v pánvi s rozpáleným olejem. Očistěte houby, nakrájejte je a přidejte k masu. Zasypejte moukou a chvíli smažte na pánvi. Poté přidejte zakysanou smetanu a hořčici. Promíchejte, povařte, a nakonec vmíchejte křen. Podávejte s přílohou dle chuti.

zdroj: bidista.com