Vepřové maso je velmi oblíbené a v naší zemi to platí obzvlášť. Vyznačuje se vyšším podílem tuku a je jemné a vláčné, zároveň ale je rychle připravené. Jeho cena je také většinou nižší než u ostatních druhů.
Jistě má vepřové maso i svůj významný podíl ve Vaší stravě. Pokud hledáte nápady na jeho úpravu, nechte se inspirovat na následující recept. Připravte si kýtu s jemnou smetanovou omáčkou s hořčicí!
Složení
- 700 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 150 g hub
- mouka
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce hořčice
- Křen
Příprava
Nakrájejte kýtu na plátky a osmahněte je s nakrájenou cibulkou v pánvi s rozpáleným olejem. Očistěte houby, nakrájejte je a přidejte k masu. Zasypejte moukou a chvíli smažte na pánvi. Poté přidejte zakysanou smetanu a hořčici. Promíchejte, povařte, a nakonec vmíchejte křen. Podávejte s přílohou dle chuti.
zdroj: bidista.com