Mleté masové kuličky s česnekem a čerstvými bylinkami!

Všichni už známe spousty receptů na klasické masové koule, ale předpokládám, že takovéto pivové jste ještě nechutnali.

Tento skvělý recept se vám určitě bude líbit. Jsou snadno připravitelné a mají skvělou chuť.

Potřebujeme následující přísady:

  • 500 g mletého masa (vepřové a hovězí maso)
  • 4 plátky toastu
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 g mouky
  • 50 g strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 větvičky petrželky
  • sůl a pepř na dochucení

Pro omáčku:

  • 3 menší cibule
  • 1 plechovka piva
  • olej

Příprava:

Nejprve dejte strouhanku do misky, nalijte mléko a promíchejte. Do druhé misky dáme mleté ​​maso, přidáme vejce, osolíme, okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.

Odstraňte přebytečné mléko z chleba, přidejte směs k masu a znovu promíchejte. Poté přidejte strouhanku a znovu promíchejte. Nasypte mouku do samostatné misky, vytvořte masové kuličky a obalte v mouce

Nalijte olej do pánve, zahřejte a smažte ze všech stran. Položíme na papírový ručník, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte na oleji. Poté cibuli zalijeme plechovkou piva. Vložte masové kuličky do této omáčky a nechte ji vařit asi 10-15 minut.

Podle potřeby dochuťte a nechte si chutnat.

zdroj: bucatarianoastra.online