Všichni už známe spousty receptů na klasické masové koule, ale předpokládám, že takovéto pivové jste ještě nechutnali.
Tento skvělý recept se vám určitě bude líbit. Jsou snadno připravitelné a mají skvělou chuť.
Potřebujeme následující přísady:
- 500 g mletého masa (vepřové a hovězí maso)
- 4 plátky toastu
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g mouky
- 50 g strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 2 větvičky petrželky
- sůl a pepř na dochucení
Pro omáčku:
- 3 menší cibule
- 1 plechovka piva
- olej
Příprava:
Nejprve dejte strouhanku do misky, nalijte mléko a promíchejte. Do druhé misky dáme mleté maso, přidáme vejce, osolíme, okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.
Odstraňte přebytečné mléko z chleba, přidejte směs k masu a znovu promíchejte. Poté přidejte strouhanku a znovu promíchejte. Nasypte mouku do samostatné misky, vytvořte masové kuličky a obalte v mouce
Nalijte olej do pánve, zahřejte a smažte ze všech stran. Položíme na papírový ručník, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte na oleji. Poté cibuli zalijeme plechovkou piva. Vložte masové kuličky do této omáčky a nechte ji vařit asi 10-15 minut.
Podle potřeby dochuťte a nechte si chutnat.
zdroj: bucatarianoastra.online