Nejlepší recept na pečené kuře připravené v medové omáčce!

I obyčejné kuře, které je naprostým základem jídelníčku snad každého, se dá připravit, tak aby vás mile překvapilo.

Dnes jsme si pro vás připravili recept na lákavě chutné pečené kuře, které je ochuceno kečupem a medem. Podávat ho můžete s jakoukoliv přílohou.

Složení

  • 1,5-2 kg kuřecí maso (stehna, prsa, křídla)

Ingredience

  • 1 kus papriky
  • 1 malá feferonka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml oleje
  • 150 ml sójové omáčky
  • 1 lžička mleté ​​máty
  • 1 lžička soli

Přísady pro glazuru

  • 3 polévkové lžíce kečupu
  • 1 lžička červeného pepře
  • 1 lžička medu

Příprava

Kuře omyjte a nakrájejte na větší kousky.

Připravte si marinádu: Papriky opláchněte, nakrájejte na plátky, vložte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, feferonky, olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, sůl, pepř a mátu a rozmixujte

Vložte kuřecí maso do sáčku, nalijte marinádu, pak sáček zavažte a vložte do hlubší nádoby. Nechce naložené odpočinout v lednici alespoň 3 hodiny. Namažte pekáč s olejem, přidejte nakrájené kousky marinovaného kuřete a pečte v předehřáté troubě při 190 ° po dobu 35-40 minut.

Glazování: Vložte kečup do misky, přidejte med a papriku a promíchejte. Po 40 minutách vyjměte kuře z trouby a rozetřete pomádu po kuřeti.

Dejte péct na 200 stupňů dalších 10 minut, poté vyjměte z trouby, přikryjte fólií a nechte 10 minut stát, poté nakrájejte. Dobrou chuť!

zdroj: bidista.com