Oslnivý letní koláč, který je majestátně lahodný, velmi ovocný a nemusí být ani pečený! K přípravě vám stačí jen pár surovin.
Tento koláč vás dostane svoji lehkostí! Příprava vám zabere celkem 20-25 minut.
Složení
- 300 ml řeckého jogurtu
- 20 g želatiny
- 200 g práškového cukru
- 200 g mascarpone
- 250 g červeného ovoce (maliny, ostružiny, rybíz)
- 14 dětských piškotů
Příprava
Vložte jogurt do mísy, přidejte tři čtvrtiny ovoce. Želatinu rozpustíme podle potřeby v trochě vody a smícháme se smetanou. Mascarpone se smíchá s práškovým cukrem a přidá se ke smetaně.
Jelení tvar je vyložen fólií a jsou vloženy piškoty. Lžící smetany a hladké. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby krém zamrzl. Jakmile je pevný, vyjme se z formy spolu s fólií. Na vrch naskládejte zbývající ovoce a také ho nakrájejte.
zdroj: bidista.com