Netradiční koláč s kuřecím masem, houbami a smetanovým sýrem!

Měkký a jemný… kuřecí koláč je nejen originální, ale také velmi chutný. Nejvíce vás zaujme chuť smetanového sýra s houbami. 

Ve článku vám ukážeme recept na tento dokonalý pokrm. Připravit ho dokáže každý a není časově náročný. Přejeme dobrou chuť! 

Suroviny

  • 400 g kuřete
  • 200 ml smetany, 11% tuku
  • 300 g žampionů
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 160 g smetanového sýra
  • 30 g másla
  • hrst petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, koření na kuře podle chuti

Příprava

Rozemelte kuřecí maso. Přidejte sůl a pepř, je-li to požadováno, připravenou směs kuřecího koření. Smíchejte mleté ​​maso s vejcem. Nalijte studenou smetanu z chladničky. Míchejte, abyste vytvořili směs podobnou palačince.

Přidejte nasekané bylinky a znovu promíchejte. Plech zakryjte papírem. Umístěte na něj kuřecí směs a rovnoměrně ji rozložte po povrchu.

Předehřejte troubu na 180-200 stupňů. Pečte koláč po dobu 15 minut.

Jemně nakrájejte houby a cibuli. Zahřejte pánev s máslem. Vložte cibuli a smažte ji 2-3 minuty, dokud nebude zlatá. Přidejte houby, smažte, dokud se šťáva z hub zcela neodpaří. Přeneste houby do misky a nechte vychladnout.

Mezitím nakrájíme dort na polovinu. Vychlazené houby promícháme s měkkým taveným sýremDo houbové smetany přidáme sůl, pepř, nasekaný česnek.

Krém natřete na dvě poloviny dortu. Zakryjte jednu polovinu druhou tak, aby vrstvy šly v následujícím pořadí: krém-dort-krém-dort.

Vložte vše na 40 minut do chladničky. Díky tomu se dorty budou snáze krájet.

Nakrájejte koláč na malé kostky. Dobrou chuť všem! 

zdroj: takprosto.cc