Měkký a jemný… kuřecí koláč je nejen originální, ale také velmi chutný. Nejvíce vás zaujme chuť smetanového sýra s houbami.
Ve článku vám ukážeme recept na tento dokonalý pokrm. Připravit ho dokáže každý a není časově náročný. Přejeme dobrou chuť!
Suroviny
- 400 g kuřete
- 200 ml smetany, 11% tuku
- 300 g žampionů
- 1 vejce
- 1 cibule
- 160 g smetanového sýra
- 30 g másla
- hrst petrželky
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, koření na kuře podle chuti
Příprava
Rozemelte kuřecí maso. Přidejte sůl a pepř, je-li to požadováno, připravenou směs kuřecího koření. Smíchejte mleté maso s vejcem. Nalijte studenou smetanu z chladničky. Míchejte, abyste vytvořili směs podobnou palačince.
Přidejte nasekané bylinky a znovu promíchejte. Plech zakryjte papírem. Umístěte na něj kuřecí směs a rovnoměrně ji rozložte po povrchu.
Předehřejte troubu na 180-200 stupňů. Pečte koláč po dobu 15 minut.
Jemně nakrájejte houby a cibuli. Zahřejte pánev s máslem. Vložte cibuli a smažte ji 2-3 minuty, dokud nebude zlatá. Přidejte houby, smažte, dokud se šťáva z hub zcela neodpaří. Přeneste houby do misky a nechte vychladnout.
Mezitím nakrájíme dort na polovinu. Vychlazené houby promícháme s měkkým taveným sýrem. Do houbové smetany přidáme sůl, pepř, nasekaný česnek.
Krém natřete na dvě poloviny dortu. Zakryjte jednu polovinu druhou tak, aby vrstvy šly v následujícím pořadí: krém-dort-krém-dort.
Vložte vše na 40 minut do chladničky. Díky tomu se dorty budou snáze krájet.
Nakrájejte koláč na malé kostky. Dobrou chuť všem!
zdroj: takprosto.cc