Nevyhazujete zralé banány a upečte si oblíbený banánový chlebíček

Pokud chcete jíst dezert, ale nechcete konzumovat mouku, rafinovaný cukr, oleje nebo konzervační látky, bude pro vás bezpochyby následující recept. Jedná se o vynikající banánový chléb, chutný a na živiny bohatý dezert, který se také snadno připravuje.

Přesný původ banánového chleba není znám, přestože je součástí tradiční kuchyně mnoha zemí. Existují různé verze receptu, ale dáváme přednost tomuto, protože je lehčí a výživnější. Pečlivě dodržujte recept.

Složení

  • 100 gramů mandlové mouky
  • 40 gramů ovesné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • půl lžičky soli
  • 2 zralé banány
  • 2 vejce
  • 2 lžíce včelího medu
  • 50 gramů kokosového oleje
  • 60 ml vody

Příprava

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte první 4 přísady v jedné misce, zatímco v druhé rozemelte banány a promíchejte se všemi ostatními přísadami.

Nalijte směs do mixéru, vše přiveďte do formy a pečte asi hodinu. Banana bread je připraven ke konzumaci.

zdroj: rimedio-naturale.it