Máme jaro a specifické období před Velikonocemi, kdy bychom měli držet půst. Málo lidí však o této tradici ví, a ještě méně ji skutečně dodržuje. Krátké postní období však může být velmi prospěšné pro tělo.
Pokud chcete ulehčit svému tělu, můžete se rozhodnout například vynechat z jídelníčku na určitou dobu maso a masné pokrmy. Pochutnejte si například na vynikajících bramborách na cibulce a česneku!
Složení
- 1 kg nových brambor
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 hrst zelené petrželky
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- olej
Příprava
Nalijte olej do větší pánve, očistěte a nakrájejte česnek, osmažte jej a odložte stranou. Brambory dobře umyjte, pokud jsou větší kusy, nakrájejte na 2 až 3 kousky. Otřete brambory a dejte je do horkého oleje, nechte je opéct. Cibuli očistěte a nakrájejte na malé kousky, přidejte k bramborám a okořeňte. Zakryjte pánev a pečte 2 až 3 minuty. Při podávání přidejte česnek a nasekanou petrželku.
zdroj: bidista.com