Brambory – ta nejjednodušší a pro mnoho lidí také nejoblíbenější příloha, zejména k masům a obecně sytým jídlům. Způsobů přípravy je nespočetně, a to z brambor činí skvělou volbu právě pro přílohu.
Pokud už znáte veškeré možné úpravy a hledáte novou inspiraci, zkuste pro změnu připravit pečené brambory s pořádnou dávkou česneku. Syté jídlo s výraznou chutí můžete jíst samotné, nebo opět použít jako přílohu.
Složení
- 1 kg malých brambor
- 4 lžíce oleje
- 4-5 stroužků česneku
- 4 lžíce strouhanky
- sůl, mletý černý pepř a bazalka podle chuti
- 1 kopr
- 1 nať z petrželky
Příprava
Brambory očistěte a uvařte, nechte vychladnout. Brambory smíchejte s olejem, solí, pepřem, bazalkou a drceným česnekem. Vložte směs do sáčku, posypte je bylinkami a několikrát jej protřepejte, aby se všechny brambory obalily. Brambory vložte do plechu a pečte je při 180 ° po dobu 30-35 minut, dokud nejsou lehce opečené. Můžete podávat s bylinkami.
zdroj: kilocalorii.ro