Pečené brambory na česneku s voňavými bylinkami! Za 30 minut hotové!

Brambory – ta nejjednodušší a pro mnoho lidí také nejoblíbenější příloha, zejména k masům a obecně sytým jídlům. Způsobů přípravy je nespočetně, a to z brambor činí skvělou volbu právě pro přílohu.

Pokud už znáte veškeré možné úpravy a hledáte novou inspiraci, zkuste pro změnu připravit pečené brambory s pořádnou dávkou česneku. Syté jídlo s výraznou chutí můžete jíst samotné, nebo opět použít jako přílohu.

Složení

  • 1 kg malých brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 4-5 stroužků česneku
  • 4 lžíce strouhanky
  • sůl, mletý černý pepř a bazalka podle chuti
  • 1 kopr
  • 1 nať z petrželky

Příprava

Brambory očistěte a uvařte, nechte vychladnout. Brambory smíchejte s olejem, solí, pepřem, bazalkou a drceným česnekem. Vložte směs do sáčku, posypte je bylinkami a několikrát jej protřepejte, aby se všechny brambory obalily. Brambory vložte do plechu a pečte je při 180 ° po dobu 30-35 minut, dokud nejsou lehce opečené. Můžete podávat s bylinkami.

zdroj: kilocalorii.ro