Pečené placky z mletého masa plněné sýrem a smetanou

Mnoho žen v domácnosti upřednostňuje mleté ​​maso v mrazáku před celým masem, protože mleté ​​maso se mnohem snáze rozmrazuje a vaří rychleji. 

Příprava je velmi snadná a na rozdíl od hamburgeru nemusíte ani mleté ​​maso smažit na pánvi, protože toto jídlo se připravuje v troubě a poměrně rychle!

Složení

  • 800 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 1 kus cibule
  • 200 ml mléka
  • 70 gramů chleba
  • sůl
  • mletý černý pepř 
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • kopr

Příprava

Smíchejte mleté ​​vepřové a kuřecí maso a poté přidejte nakrájenou cibuli.

Chléb namočte do 100 ml mléka a pokud je namočený do měkka, přidejte jej po stlačení do mletého masa.

Zbylé mléko zalijte mletým masem, solí a pepřem podle chuti.

Ze směsi nejprve vytvarujte kuličky o velikosti jablka a poté z nich vytvořte hnízda, která pak vložte do naolejovaného nebo na pečící papír plechu na pečení.

Uděláme náplň: nastrouháme sýr, smícháme se zakysanou smetanou, vejci a nasekaným koprem.

Naplňte hnízda náplní a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 25-30 minut.

zdroj: bidista.com