Mnoho žen v domácnosti upřednostňuje mleté maso v mrazáku před celým masem, protože mleté maso se mnohem snáze rozmrazuje a vaří rychleji.
Příprava je velmi snadná a na rozdíl od hamburgeru nemusíte ani mleté maso smažit na pánvi, protože toto jídlo se připravuje v troubě a poměrně rychle!
Složení
- 800 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého kuřecího masa
- 1 kus cibule
- 200 ml mléka
- 70 gramů chleba
- sůl
- mletý černý pepř
- 200 ml zakysané smetany
- 2 vejce
- 150 gramů tvrdého sýra
- kopr
Příprava
Smíchejte mleté vepřové a kuřecí maso a poté přidejte nakrájenou cibuli.
Chléb namočte do 100 ml mléka a pokud je namočený do měkka, přidejte jej po stlačení do mletého masa.
Zbylé mléko zalijte mletým masem, solí a pepřem podle chuti.
Ze směsi nejprve vytvarujte kuličky o velikosti jablka a poté z nich vytvořte hnízda, která pak vložte do naolejovaného nebo na pečící papír plechu na pečení.
Uděláme náplň: nastrouháme sýr, smícháme se zakysanou smetanou, vejci a nasekaným koprem.
Naplňte hnízda náplní a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 25-30 minut.
zdroj: bidista.com