Pečené šťavnaté kuře s brambory v jemné smetanové omáčce!

Blíží se víkend a s tím i klasické dilema – co připravit na nedělní oběd s rodinou? Zkuste načerpat inspiraci ze zahraničních receptů. Připravte si toto zapečené kuře s bramborami v Bulharské omáčce!

Toto jednoduché jídlo dokáže překvapit a uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. Kombinace lehkého kuřecího masa s bramborami je osvědčená a jemná Bulharská omáčka dodá celému chodu jemnost.

Složení

  • 1 kg brambor
  • 1 kg kuřete
  • 2 papriky
  • 1 cibule
  • sůl, koření
  • 250 g zakysané smetany

Příprava

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na velké kousky. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na kousky. Poté rozmixujte papriky dohladka a přidejte zakysanou smetanu a koření. Dobře promíchejte. Umyté kuře vložte do zapékací misky a zalijte omáčkou, vše smíchejte a nechte stát po dobu 25-30 minut. Brambory oloupejte a nakrájejte na velké kousky. Přidejte je do misky a celou ji zakryjte folií. Pečte 30 minut při 200 stupních, poté odstraňte folii a pečte dalších 25-30 minut. Můžete podávat!

zdroj: goodcookbook.ru