Pokud máte rádi květák, ale jednoduše už jste se přejedli mozečku nebo obalovaného, tak pro vás máme typ na výborný rychlý oběd právě z něj.
Vyzkoušeli jsme už spousty receptů z květáku, ale tento se stal jednoznačně naším favoritem. Zapečený květák s kuřecími prsy a česnekovým dresingem, kombinace, které nelze odolat!
Složení
- 1 květák (asi 400 g)
- 300 g kuřecí prsa
- 2 cibule
- 3 brambory
- 2 rajčata
- 100 g sýra
- 100 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Příprava
Vařte květák ve slaném nálevu asi 10 minut, poté sceďte a jemně nasekejte. Kuřecí prsa povařte ve slané vodě a nakrájejte na plátky. Nakrájejte i cibule a rajčata na plátky.
Smíchejte zakysanou smetanu s rozšlehanými vejci, osolte a přidejte drcený česnek. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Připravte si pekáč vymazaný máslem a vyskládejte vrstvu brambor, vrstvu masa, cibule, květáku, rajčat, poté zalijte zakysanou smetanou a posypte strouhaným sýrem.
Můžete také ozdobit zelenou petrželkou. Pečeme v troubě o 180 ° asi 30 minut.
zdroj: bidista.com