Rychlý recept na zdravý pekáč – chutná skvěle a hotový je raz dva!

Pokud máte rádi květák, ale jednoduše už jste se přejedli mozečku nebo obalovaného, tak pro vás máme typ na výborný rychlý oběd právě z něj.

Vyzkoušeli jsme už spousty receptů z květáku, ale tento se stal jednoznačně naším favoritem. Zapečený květák s kuřecími prsy a česnekovým dresingem, kombinace, které nelze odolat!

Složení

  • 1 květák (asi 400 g)
  • 300 g kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 3 brambory
  • 2 rajčata
  • 100 g sýra
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Příprava

Vařte květák ve slaném nálevu asi 10 minut, poté sceďte a jemně nasekejte. Kuřecí prsa povařte ve slané vodě a nakrájejte na plátky. Nakrájejte i cibule a rajčata na plátky.

Smíchejte zakysanou smetanu s rozšlehanými vejci, osolte a přidejte drcený česnek. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Připravte si pekáč vymazaný máslem a vyskládejte vrstvu brambor, vrstvu masa, cibule, květáku, rajčat, poté zalijte zakysanou smetanou a posypte strouhaným sýrem.

Můžete také ozdobit zelenou petrželkou. Pečeme v troubě o 180 ° asi 30 minut.

zdroj: bidista.com