Vynikající vejce se šunkou, sýrem a lahodnou smetanovou omáčkou!

Velikonoční svátky jsou nejen symbolem jara. Znamená to také velkou koncentraci vařených vajec ve všech domácnostech napříč republikou. Je potřeba je co nejdříve zpracovat, ale co s takovým množstvím?

Už dávno neplatí, že z vajec lze udělat jen pomazánku, nebo je nakrájet na chleba ke svačině. Připravte si z koledy tento vynikající pokrm, který se skládá z vajíček, šunky, sýra a lahodné smetanové omáčky!

Složení

  • 8 vařených vajec
  • 300 ml kysané smetany
  • 2 vejce
  • 100 g šunky
  • 80 g sýra
  • 60 g másla
  • mletý bílý pepř,
  • sůl.

Příprava

Vajíčka nakrájejte na poloviny a vyskládejte je na dno zapékací mísy. Zalijte je zakysanou smetanou smíchanou se dvěma syrovými vejci a máslem. Přidejte nakrájenou šunku a dochuťte kořením. Nahoru nasypejte strouhaný sýr a zapečte v troubě.

zdroj: ketkes.com