Velikonoční svátky jsou nejen symbolem jara. Znamená to také velkou koncentraci vařených vajec ve všech domácnostech napříč republikou. Je potřeba je co nejdříve zpracovat, ale co s takovým množstvím?
Už dávno neplatí, že z vajec lze udělat jen pomazánku, nebo je nakrájet na chleba ke svačině. Připravte si z koledy tento vynikající pokrm, který se skládá z vajíček, šunky, sýra a lahodné smetanové omáčky!
Složení
- 8 vařených vajec
- 300 ml kysané smetany
- 2 vejce
- 100 g šunky
- 80 g sýra
- 60 g másla
- mletý bílý pepř,
- sůl.
Příprava
Vajíčka nakrájejte na poloviny a vyskládejte je na dno zapékací mísy. Zalijte je zakysanou smetanou smíchanou se dvěma syrovými vejci a máslem. Přidejte nakrájenou šunku a dochuťte kořením. Nahoru nasypejte strouhaný sýr a zapečte v troubě.
zdroj: ketkes.com