Parmigiana je jedním z nejznámějších typických italských jídel na světě a není to náhoda: je to velmi chutné jídlo, ale bohužel velmi kalorické.
Pro ty, kteří se nechtějí vzdát lahodného jídla, a přitom si dělají starosti o vlastní linii, navrhujeme následující recept na zapečenou cuketu s brambory a sýrem. Smažení je nahrazeno troubou, a to je právě to, díky čemu je tak lehká. Je to jednoduché a rychlé jídlo.
Složení
- 300 gramů cukety
- 300 gramů brambor
- 150 gramů mozzarelly
- 3 vejce
- 70 gramů strouhaného parmezánu
- 8 nasekaných listů bazalky
- olivový olej
- sůl a pepř
Příprava
Odstraňte konce cukety a oloupejte brambory, které nakrájejte na plátky a ponořte do umyvadla se studenou vodou.
Cuketu nakrájejte na plátky asi 1 cm silné a pečte je stejně jako u brambor. Poté mozzarellu scedíme a nakrájíme na plátky.
Připravte si plech, pečící papír naolejujte jej a začněte vytvářet vrstvy.
Rozklepněte vejce a přidejte sůl a pepř. Poté vložte do plechu vrstvu cukety a poté ji dejte do pořádku: parmazán, mozzarella, parmazán a brambory. Pokračujte ve střídání brambor a cuket, dokud není plech plný. Poslední vrstvu tvoří vejce a parmezán.
Pečte při 200 ° asi 30 minut, nebo dokud se nevytvoří kůrka. Dobrou chuť!
zdroj: rimedio-naturale.it