Zapečená kuřecí prsa s bramborami, parmezánem a cibulí! Výtečný oběd!

Česká kuchyně je neuvěřitelně pestrá a bohatá na své tradiční recepty. Jedním z nich jsou tradiční šunkofleky, které jistě také znáte. Jedná se o snadné zapékané jídlo, které je velmi rychle připraveno.

Pokud Vám klasická verze přijde málo sytá a máte doma maso a brambory, určitě vyzkoušejte tuto variantu připravenou právě z těchto surovin. Získáte chutný nedělní oběd, na kterém si pochutná celá rodina!

Složení

  • 1 kg brambor
  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 vejce,
  • 400 g zakysané smetany
  • 250 g parmazánu
  • 1 cibule
  • 1 zelená cibule
  • kousky šunky

Příprava

Oloupejte brambory a uvařte je po dobu 10 minut ve slané vodě. Na pánvi poduste cibuli a kuřecí maso. Smíchejte parmazán, vejce a sůl, dochuťte kořením. Do zapékací mísy vyskládejte vrstvu brambor a přidejte kuřecí maso, poté nalijte omáčku a posypejte cibulkou a kousky šunky. Pečte 30 minut při 200 stupních a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com