Česká kuchyně je neuvěřitelně pestrá a bohatá na své tradiční recepty. Jedním z nich jsou tradiční šunkofleky, které jistě také znáte. Jedná se o snadné zapékané jídlo, které je velmi rychle připraveno.
Pokud Vám klasická verze přijde málo sytá a máte doma maso a brambory, určitě vyzkoušejte tuto variantu připravenou právě z těchto surovin. Získáte chutný nedělní oběd, na kterém si pochutná celá rodina!
Složení
- 1 kg brambor
- 400 g kuřecích prsou
- 3 vejce,
- 400 g zakysané smetany
- 250 g parmazánu
- 1 cibule
- 1 zelená cibule
- kousky šunky
Příprava
Oloupejte brambory a uvařte je po dobu 10 minut ve slané vodě. Na pánvi poduste cibuli a kuřecí maso. Smíchejte parmazán, vejce a sůl, dochuťte kořením. Do zapékací mísy vyskládejte vrstvu brambor a přidejte kuřecí maso, poté nalijte omáčku a posypejte cibulkou a kousky šunky. Pečte 30 minut při 200 stupních a můžete podávat.
zdroj: ketkes.com