Zapečená rýže s kuřecím masem, jarní zeleninkou a smetanou!

Velikonoční svátky jsou za námi a leckdo z nás v tomto svátečním čase jistě polevil ve své dietě a předsevzetí, že letos zhubneme do plavek. To se přece může stát každému. Stačí se vrátit k dietním jídlům.

Málokterá kombinaci je tak charakteristická pro dietu, jako kuřecí maso s rýží. Zkuste si jej připravit v této zapékané variantě z trouby s chutnou omáčkou a jarní zeleninkou. Hubnout se dá i s chutí!

Složení

  • 300 g rýže
  • 1 velká kuřecí prsa
  • 400 g Mražené míchané zeleninové směsi
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Příprava

Rýži propláchněte a uvařte v osolené vodě. V jiném hrnci uvařte maso a zeleninu. Smíchejte je s rýží a dochuťte kořením. Vložte směs do zapékací mísy vymazané olejem a zalijte zakysanou smetanou. Pečte v troubě o teplotě 180 ° C po dobu 15-20 minut a poté podávejte.

zdroj: ketkes.com