14 věcí, které se stanou s vaším tělem, pokud začnete jíst kešu každý den!

Kešu je plodem tropického původu, přesněji z Amazonie. Díky svým úžasným léčivým vlastnostem je nyní kešu ořech konzumován po celém světě.

Bohaté na nenasycené mastné kyseliny, jako je kyselina olejová a linolová, stejně jako minerály, jako je selen a hořčík, může být toto užitečné pro naše zdraví.

1) Chraňte srdce – protože je bohatý na mono-nenasycené mastné kyseliny, pomáhá snižovat špatný cholesterol a zvyšuje hladinu dobrého. Kešu ořechy zabraňují srdečním chorobám a mrtvici.

2) Díky nim zhubnete – 75% tuků kešu jsou nenasycené nebo „dobré tuky“. Kromě toho obsahují hodně vlákniny, která podporuje metabolické funkce.

3) Protinádor – vysoký obsah mědi a proantokyanidinů, typu polyfenolů, bojuje proti rakovinovým buňkám, které omezují dělení buněk. Kešu ořechy pomáhají tělu účinně využívat železo k eliminaci volných radikálů.

4) Zdroj hořčíku – Kešu ořechy nám pomáhají chránit před vysokým krevním tlakem, svalovými křečemi, migrénami a chronickou únavou. To vše díky vysokému obsahu hořčíku.

5) Vyživují vlasy a pokožku – vylučují volné radikály, podporují vývoj kostí a regeneraci pojivové tkáně, kešu jsou také vynikající pro produkci melaninu.

6) Posilujte kosti a nervy – hořčík zajišťuje, že vápník je tělem správně asimilován, a pomáhá tak regulovat nervy a svalový tonus.

7) Zdraví mozku – Při výrobě mozkových buněk závisí mozek na dvou typech tuků, polynenasycených a mononenasycených. Kešu ořechy urychlují tok kyslíku do mozku.

8) Prevence – žlučových kamenů: Denní konzumace kešu ořechů snižuje riziko vzniku žlučových kamenů o 25%.

9) Antioxidanty – Kešu jsou bohatá na měď a jsou nezbytná pro výrobu energie a antioxidační obranu.

10) Podporujte trávení – Kešu ořechy pomáhají při syntéze nukleových kyselin a trávení.

11) Vitamíny – jsou bohaté na vitamíny B, jako je kyselina pantothenová (B5), pyridoxin (B6), riboflavin (B2), thiamin (B1) a niacin (B3).

12) Snižte riziko cukrovky – Mononenasycené tuky mohou snížit hladinu triglyceridů, a tím snížit riziko cukrovky 2. typu.

13) Posílení dásní a zubů – Vysoký obsah hořčíku v kešu ořechech udržuje zdraví zubů tím, že udržuje bakterie pryč.

14) Zlepšete zrak – Kešu ořechy poskytují ochranné funkce proti UV záření a pomáhají předcházet věkem podmíněné makulární degeneraci.

zdroj: rimedio-naturale.it