5 potravin, které zlepšují vaše trávení a pomáhají spalovat tuky

Proces trávení začíná, když je vnímána vůně jídla a ústa začnou produkovat sliny. Účelem procesu trávení je přeměna potravy na látky, které mohou být tělem absorbovány. 

Trávení však může být narušeno, pokud tělo ztratí schopnost trávit určité potraviny – zde je 5 superpotravin, které zlepšují trávení.

Ananas. Jeden kus stačí k úlevě od bolesti žaludku během několika minut. Ananas obsahuje bromelain, sloučeninu, která snižuje zánět střevního traktu stimulací uvolňování trávicích enzymů a žluči.

Meloun. Dokáže uklidnit žaludek za 15 minut díky aroma, které blokuje „centrum nevolnosti“ v mozku. Velké množství betakarotenu v melounu navíc blokuje zánět žaludečních tkání, který způsobuje nevolnost.

Vlašské ořechy. Jíst hrst před jídlem pomáhá zmírnit nadýmání. Kombinace mononenasycených tuků a dalších sloučenin zvyšuje produkci probiotických bakterií ve střevě a snižuje produkci bakterií, které způsobují výskyt plynu.

Brambory. Pokud jsou konzumovány neloupané, mohou zmírnit bolesti žaludku. Škrob absorbuje žaludeční kyseliny, než se dostanou do jícnu.

Jablečný ocet. Pomáhá tělu vytvářet kyselinu chlorovodíkovou, což je benigní kyselina, která pomáhá trávit tuky, sacharidy a bílkoviny. To pomáhá při hubnutí a zmírnění refluxu.

zdroj: rimedio-naturale.it