Málo používané v kuchyni, málokdo zná mnoho výhod a terapeutických vlastností této zeleniny. Řepa je přísada do salátů, protože je sladké chuti.
Je možné použít červenou řepu k prevenci nebo léčbě mnoha zdravotních stavů a je možné ji konzumovat syrovou, vařenou nebo vypít její chutnou šťávu.
Detoxikuje játra. Červená řepa má vlastnosti, které pomáhají vylučovat toxiny z těla a zabraňují potenciálnímu hromadění tukových zásob. Proto se jeho konzumace doporučuje těm, kteří drží dietu nebo se snaží zhubnout.
Zabraňuje mrtvici a infarktu. Šťáva z červené řepy snižuje krevní tlak, a proto je důležité přidat si ji do naší každodenní stravy.
Zlepšete náladu. Bohatá na betain, sloučeninu, která zvyšuje produkci serotoninu v těle, je červená řepa skvělá pro zlepšení nálady. Navíc je prospěšný pro kardiovaskulární zdraví.
Posiluje imunitní systém. Jelikož je bohatá na vitamíny a živiny, posiluje imunitní systém a pomáhá nám bojovat proti infekcím. Červená řepa pomáhá stimulovat opětovné okysličení buněk a produkci nových krevních buněk.
Je to výživné. Červená řepa je skvělým zdrojem vitaminu C a železa, stejně jako dalších vitamínů a minerálů, jako je kyselina listová, fosfor, hořčík a vitamin B6.
Vlastnosti řepné šťávy
- Trávicí systém: obsahuje snadno stravitelné sacharidy a vlákninu, která podporuje průchod střevem
- Cholesterol: Šťáva z červené řepy snižuje hladinu špatného cholesterolu a zvyšuje dobrou hladinu cholesterolu
- Kůže: Častá konzumace této šťávy předchází zánětu kůže, akné, suché pokožce, lupům a dalším stavům pokožky
- Rakovina: Obsahuje betacyanin, sloučeninu, která pomáhá předcházet tvorbě nádorů
Nyní, když znáte výhody červené řepy, můžete ji začít zařazovat do svého jídelníčku, abyste posílili své tělo a léčili výše uvedené stavy.
zdroj: rimedio-naturale.it