Skořice je oblíbeným kořením na světě pro svou chuť a vůni, ale také se používá po staletí v tradiční medicíně v některých asijských kulturách. Zde je několik výhod, které nám pomohou vést zdravější život.
Přidání skořice do naší stravy je moudré rozhodnutí: v nálevech nebo k dochucení pokrmů je skořice všestrannou přísadou a jak uvidíme, může nám poskytnout řadu výhod.
Skořice je protizánětlivá, a může snížit zánět orgánů a vnitřní tkáně. Může se stát, že tyto záněty souvisejí se srdečními chorobami, a právě v těchto případech je skořice opravdu užitečná.
Toto koření je také skvělým prostředkem ke snížení hladiny cukru v krvi, cholesterolu a triglyceridů. Nejedná se o léčebný prostředek, ale může nepochybně pomoci regulovat hladiny.
Tím to ale nekončí: skořice je nabitá živinami, jako je mangan, vláknina, železo a vápník. Tyto poslední dva minerály pomáhají vylučovat toxiny a další zbytky z těla, vláknina dělá zázraky v zažívacím systému.
Skořici lze použít ke zlepšení kognitivních funkcí a paměti: je to skvělé jídlo pro lidi trpící Alzheimerovou chorobou nebo jinými degenerativními neurologickými chorobami.
zdroj: rimedio-naturale.it