Luštěnina, která snižuje hladinu cholesterolu a tlaku, dodává energii a pomáhá s hubnutím

Luštěniny jsou sušené plody luštěnin a jsou součástí naší stravy po tisíciletí. Čočka, fazole, cizrna a fazole, téměř všechny luštěniny jsou hojně přítomny na našich stolech. V tomto článku hovoříme o čočce, jedné z nejvíce konzumovaných luštěnin a jejích terapeutických vlastnostech.

Tyto čočky jsou bohaté na minerály pro naše tělo, jako je hořčík, draslík, fosfor, železo, selen a vápník. Obsahují také vitamíny, jako jsou A, B1, B6 a C, které mají skvělé antioxidační vlastnosti.

Jsou snadno stravitelné a jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin. Doporučuje se kombinovat je s cereáliemi, aby naše tělo získalo všechny nezbytné aminokyseliny, které potřebuje.

Díky vláknině čočka zlepšuje průchod střevem a předchází zácpě. Také nám dávají po delší dobu pocit sytosti, což nás nutí jíst méně. Vlákno také pomáhá předcházet hypertenzi.

Jsou vynikajícím zdrojem sacharidů, které dodávají energii a mají nízký obsah tuku. Čočka nám pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, a tím pomáhá v prevenci cukrovky.

zdroj: rimedio-naturale.it