Cuketa, která se skládá z 95% vody, je téměř bez kalorií (15 kalorií na 100 gramů). Je však velmi bohatá na minerály a stopové prvky, jako je fosfor, draslík, hořčík a vápník. V naší tradiční kuchyni níže navrhujeme alternativní způsob přípravy cukety.
Dodržováním níže popsaného receptu je možné připravit vynikající cuketové hamburgery, chutné a chutné, které nám umožňují snížit spotřebu masa. Z následujících množství je možné připravit asi 6-8 hamburgerů.
Složení
- 2 střední cukety
- 50 gramů parmazánu
- 50 gramů strouhaného celozrnného chleba
- půl stroužku mletého česneku
- lžíci mleté cibule
- lžičku sladké papriky
- 1 vejce celé
- podle potřeby sůl a pepř.
Příprava
Cuketu oloupeme a nastrouháme a dáme na cedník, aby vypustila co nejvíce vody. Cuketu dáme do nádoby a přidáme parmezán, strouhaný chléb, česnek, cibuli, sůl a pepř. Dobře mícháme, dokud nejsou všechny potraviny smíchány.
V jiném nádobí rozšleháme vejce a také si dáme stranou strouhanku. Vezměte část těsta a vytvarujte z něj masovou kouli, kterou vložíte do vajíčka a strouhanky. Opakujte s ostatními částmi (bude to celkem asi 6-8). Nakonec je masová kulička rozdrcena, aby získala tvar hamburgeru.
Cuketové hamburgery je možné smažit na pánvi s trochou oleje nebo jako zdravější alternativu opéct.
zdroj: rimedio-naturale.it