Výzkum, ze kterého jsme se dozvěděli, že je řepa zdravá, byl proveden na univerzitě Queen Mary v Londýně. Sklenice šťávy z červené řepy má dobrý účinek na lidi s vysokým krevním tlakem. Jeho pravidelná konzumace může snížit váš krevní tlak.
Řepa obsahuje anorganické dusičnany, které se také nacházejí v zelených salátech a zelí. To má dobrý účinek na cévy a může také pomoci snížit krevní tlak.
Řepa má velký účinek na tělo při několika onemocněních
Dámám se doporučuje konzumovat během menopauzy, protože má vysoký obsah hořčíku, zinku, vápníku a jódu.
Šťáva z červené řepy se běžně používá při následujících onemocněních:
Nemoci ledvin, jater, žlučníku, sleziny
V případě onemocnění výše uvedených orgánů se řepa často používá kvůli svému detoxikačnímu účinku. V těchto případech stojí za to vypít směs řepy, řepy a citronové šťávy. Mělo by začít s 50 ml a dávku postupně zvyšovat na 250 ml.
Detoxikace
Látky v řepě detoxikují tělo. Vědci to doporučují každému, kdo chce detoxikovat svou krev.
Problémy s krevním tlakem
Řepa pomáhá regulovat krevní tlak. Pravidelná konzumace se doporučuje těm, kteří bojují s vysokým krevním tlakem.
Křečové žíly
Jako prevence křečových žil stojí za to často konzumovat řepu, protože má velký účinek na cévy a udržuje jejich pružnost. Díky vysokému obsahu hořčíku pomáhá předcházet tvorbě krevních sraženin.
Cholesterol
Tato úžasná zelenina také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.
Onemocnění štítné žlázy
Šťáva z červené řepy také obsahuje jód, takže by ji měli pravidelně konzumovat i pacienti se štítnou žlázou.
Obezita
Řepa je zelenina s 44 kalorií na 100 gramů. Vědci tvrdí, že dietu by měli začlenit do své každodenní stravy, protože přispívá ke snížení hmotnosti.
zdroj: ketkes.com