Pampeliška je doplněk stravy pro ženy po menopauze nebo těhotná. Je bohatá na beta-karoten a je skvělým zdrojem minerálů a vitamínů.
Používá se po staletí v tradiční medicíně díky své neuvěřitelné vlastnosti, které jsou téměř neznámé nebo podceňované.
Může být také použita při vaření a může být přidána do pokrmů a salátů, pampeliška má mnoho vitamínů (asi dvojnásobek ve srovnání se špenátem a rajčaty). Má vynikající diuretické vlastnosti, které podporují produkci žluči. Kromě toho čistí játra, bojuje proti alergiím a reguluje hladinu cholesterolu.
Pomáhá regulovat metabolismus a čistit žaludek a krev. Květy pampelišky lze použít k přípravě nálevu bohatého na výhody, schopného vyčistit zažívací trakt, očistit krev a uklidnit kašel.
Vyberte nějaké rostliny pampelišky a nechte listy uschnout. Nalijte je do šálku vroucí vody a nechte je alespoň 20 minut odpočívat. Filtrujte a pijte, slaďte pouze medem.
zdroj: rimedio-naturale.it