Snězte každý den 2 celá vejce – budete překvapeni, co to udělá s vaším tělem!

Vajíčka jsou velmi přítomné v potravě člověka. Po mnoho let bylo vejce považováno za potravinu téměř škodlivou pro zdraví těch, kteří ji s určitou frekvencí jedli, a věřilo se, že je příčinou vysokých hladin cholesterolu.

Tyto hypotézy byly v posledních letech vyvráceny nebo vyvráceny díky novým vědeckým studiím, které ukázaly, že mírná konzumace tohoto jídla poskytuje tělu dobré množství základních živin.

Vejce má asi 80 kalorií, je bohaté na bílkoviny, cholin, železo a zinek (většina živin se nacházejí ve žloutku). Díky cholinu se vejce doporučuje těhotným ženám a kojícím dětem. Zde jsou všechny výhody vajec.

Mozek. Je to velmi důležitá potravina jako stavební kámen mozku. Při konzumaci 2 vajec dostává tělo značné množství živin. Nedostatek cholinu vede ke ztrátě paměti.

Kosti. Vařené vejce obsahuje vysoké množství vitaminu D, který pomáhá vstřebávat vápník posílením kostí a zubů.

Zdravé oči. Nová studie ukázala, že velké množství luteinu obsaženého ve vejci může zlepšit vidění. Nedostatek luteinu může vést k poškození očních tkání.

Kůže, vlasy a játra. Biotin nebo vitamin B12, stejně jako bílkoviny, jsou nezbytné pro posílení vlasů a zlepšení vzhledu pokožky. Vaječné fosfolipidy pomáhají vylučovat toxiny z jater.

Srdce. Cholesterol z vajec je vyvážen fosfatidy, a proto není tak škodlivý, jak se dříve věřilo. Navíc tím, že obsahuje omega 3 mastné kyseliny, může snížit hladinu triglyceridů.

Rakovina. Cholin, který podporuje zdraví mozku, je také skvělý pro snížení rizika vzniku rakoviny.

Hmotnost. V kombinaci s nízkokalorickou dietou nám konzumace vajec na snídani může pomoci zhubnout. Jedná se o nasycené jídlo, které nám umožňuje snížit množství potravy přijímané po celý den.

Stárnutí. Podle nedávné studie nám vejce mohou pomoci snížit kožní skvrny a vrásky, které se tvoří kolem očí.

zdroj: rimedio-naturale.it